Proteïnedieet

Principes en voordelen van het proteïne- of eiwitdieet.

Het proteïnedieet bestaat uit een inbreng die zeer rijk is aan eiwitten en zeer arm in koolhydraten (suikers) en vetten, die zo het lichaam verplicht zijn voorraden en vetten uit te putten om energie te produceren die het lichaam dagelijks nodig heeft.

Het gewichtsverlies vindt plaats op alle zones van het lichaam waar overmatige vetmassa aanwezig is. De spiermassa blijft behouden.

De voordelen

Het is een snelle methode. Het snelle gewichtsverlies zal u zeker motiveren om door te zetten. Verlies van 3 tot 5 kg binnen de 14 dagen, zal u moed geven om door te zetten. Vrouwen verliezen doorgaans iets minder snel gewicht dan mannen, voornamelijk om hormonale redenen.

U zal zich fit en opgewekt voelen.

U zal tijdens het dieet ( 48 uur na de aanvang ) geen gevoel van honger ervaren. De minimale aanvoer van suikers en vetten veranderen uw stofwisseling. De vetreserves worden aangesproken. Ketonen worden aangemaakt die ons lichaam van de nodige energie voorzien. De eiwitten zelf voorzien ook een een gevoel van verzadiging.

U kan nog wel eens ‘zin’ krijgen in iets, maar knagende honger zal u niet voelen. Houd er rekening mee dat hoe meer u iets eet dat niet toegelaten is, hoe moeilijker u het zal vinden om vol te houden. Een strikte opvolging is een garantie voor het verdwijnen van de honger (en natuurlijk voor het beste resultaat).

Bezoek onze proteïnewinkel en krijg elke 2 weken gratis begeleiding van Fanny.
Eerste begeleiding op afspraak

Recensie Kathleen Laenens

 

Recensie Geert Oostvogels

Juli 2021 , 113 kg !

Vraag me niet over het waarom het zover is kunnen komen maar over het hoe bestaat geen twijfel ;
Bourgondisch leven , geen beweging , onregelmatige tijdstippen om te eten ,snoepen dag en nacht … ongezond en veel met dan het gekende resultaat .

Door allerlei ongemakken groeit dan ook het besef dat ik er iets aan moet doen !

Een diëtist(e), die me kan begeleiden, lijkt mij een aangewezen oplossing.

Lees meer